22
  Klik for at se kalenderen
Kalenderen er ikke opdateret.
  
   Login
 
Nyheder
Klubben
Kalender
Online spil
Linux
Temaaftener
Arkadeprojektet
Drift
Debatforum
Webmail
Links
Linux

Linux har udviklet sig utroligt meget de sidste mange år. Fra at være meget begrænset i hardware-kompatibilitet og fra at have haft ry for at være utroligt indviklet at sætte sig ind i. I dag kan en lang række distributioner på mange områder konkurrere med Windows, afhængigt af ens behov.

Hvis man eksempelvis kun bruger sin computer til tekst-behandling, regneark, grafik samt Internetsurfing og emails, kan Linux være et rigtig godt alternativ til den etablerede Windows platform. Ikke mindst fordi Linux og mange af programmerne er gratis. Det har dog stadig sine begrænsninger, ved f.eks. ikke at kunne afvikle alle de nyeste computerspil.

Linux, som er ”open source” (åben kildekode), findes i mange forskellige afskygninger og det kan være svært at gennemskue hvilke, såkaldte distributioner, der er værd at kigge nærmere på. Vi har derfor valgt at installere nogle forskellige på klubbens kursus Pc’er. Via en multi-boot kan man så vælge at starte op i enten Windows eller Linux.

Nogle af de Linux distributioner vi har rodet lidt med er bl.a. Kubuntu, openSUSE, SimplyMEPIS og FreeSpire.


Freespire (Loadeskærm)

openSUSE (Desktop)

Hvis der er interesse for det, har vi som nævnt overvejet at lave en temaaften om Linux styresystemer, hvor der fortælles om ligheder/forskelle og fordele/ulemper ved Linux frem for Windows. Samt give deltagerne mulighed for at rode med Linux på klubbens maskiner, i stedet for at rode med sin egen Pc derhjemme. Et alternativ til temaaftenen kunne være en workshop, hvor man bruger en lørdag eftermiddag på at installere og rode lidt med forskellige distributioner. 
Dataklub.dk design version 2.0 af Miichael Larsen / Maj 2006